- Skivor/bunt
        - Kantbearbetningar


Våra produkter

Klicka på produktnamnet eller bilden för att se produktblad i pdf-format!

Plywood

RigaPLY-björkplywood tillverkas av 1,4mm tjocka faner som krysslimmas. Ytfaner kan erbjudas både tvärfanerade och längsfanerade. Genom olika val av ytfaner kan skivans utseende förändras. Vanliga användningsområden för RigaPLY är till fordonsgolv, möbler och inredningar samt till beklädnad i offentliga byggnader.

RigaFORM-björkplywood som är belagd med en slät och tålig fenolfilm och används till gjutformar, väggbeklädnad i lantbruksbyggnader, fordonsinredningar etc.

RigaTEX och RigaTRANS-björkplywood är en golvskiva med en ytbeläggning av viramönstrad fenolfilm. RigaTEX och RigaTRANS används främst inom transportindustrin och till byggnadsställningar. De kan även användas som golv i lagerlokaler där gaffel- och palltruckar används.

RigaSMOOTHMESH-björkplywood är belagd med fenollaminat med en glatt virapräglad yta som är dekorativ på en sida. RigaSMOOTHMESH används främst för specialförpackningar, golv i gummibåtar och andra ytdekorativa användningsområden.

RigaHEKSA och RigaHEKSA PLUS-björkplywood är belagd med ett halkskyddande sexkantsmönstrat fenollaminat. Baksidan är belagd med fenolfilm. RigaHEKSA används bland annat till golv i transportfordon, till industrigolv, byggnadsställningar, läktare och terrasser.

RigaRHOMB-björkplywood är belagd med halkskyddande rombmönstrat fenollaminat. Baksidan är belagd med fenolfilm. RigaRHOMB används bland annat till golv i transportfordon, till industrigolv, byggnadsställningar, läktare och terrasser.

RigaFOOT och RigaPATTERN-björkplywood är belagd med ett halkskyddande specialmönstrat fenollaminat. Baksidan är belagd med fenolfilm. RigaFOOT används bland annat till golv i transportfordon, till industrigolv, byggnadsställningar, läktare och terrasser.

RigaPAINT-björkplywood är ytbelagd med fenolimpregnerad målningsfilm som är speciellt framtagen för beklädnad av fasader och balkongväggar, karosserier, trafikskyltar och reklamskyltar som skall målas. RigaPAINT utgör ett jämt underlag för målning. Ytan på RigaPAINT är slitagetålig och förhindrar små sprickbildningar vilka annars är vanliga på obelagda plywoodskivor som målas.

RigaPREPRIME och RigaPRIME -björkplywood är ytbelagd med fenolimpregnerad målningsfilm som är grundad, och kräver ingen förbehandling innan slutmålning. RigaPREPRIME används bland annat till fasader och balkongväggar, karosserier, trafikskyltar och reklamskyltar.


RigaCOLOR-björkplywood är ytbelagd med fenolimpregnerad målningsfilm och dessutom färdigmålad med inomhus- eller utomhusfärg enligt kundens önskemål.

RigaMEL-björkplywood är ytbelagd med melamin. RigaMEL kan levereras med vit eller grå specialbeläggning som har god beständighet mot kemikalier och ultraviolett strålning. RigaMEL används bland annat till reklamskyltar och karosseriinredning.

RigaHPL-björkplywood är ytbelagd med högtryckslaminat. Vi använder dekorativa ytbeläggningar från Formica och kan erbjuda produkter som ingår i deras standardsortiment.


RigaDECOR och RigaLACQUER -björkplywood är lackerad med klarlack och avsedd för dekorativt interiöra ändamål.


RigaPOLIFORM -björkplywood är belagd med ett återvinningsbart kompositmaterial på båda sidorna. RigaPOLIFORM används främst inom gjutindustrin där man önskar en jämn och slät ytfinish. Med RigaPOLIFORM kan man få upp till 100 gjutningar per skiva..


RigaCOMPOSITE-björkplywood är den produkt i sortimentet som kan beläggas med önskad ytbeläggning på båda sidor eller mellanfanéras med olika material, t.ex. kork. En produkt helt och hållet anpassad enligt kundens egen specifikation.

Bearbetningar
Produktblad i pdf:

RigaPLY

RigaFORM
RigaTEX
RigaSMOOTHMESH
RigaHEKSARigaHEKSAPLUS

RigaRHOMB
RigaFOOTRigaPATTERN

RigaPAINT

RigaPREPRIMERigaPRIME

RigaCOLOR
RigaMEL
RigaHPL
RigaDecorRigaLacquer
RigaPOLIFORMBearbetningar